Покрет социјалиста.

Ići dole

Покрет социјалиста.

Počalji  Jefto taj Uto Mar 02, 2010 12:24 pm

Члан 5.


ПС је демократска и јединствена политичка организација, која делује на демократским начелима и начелима равноправности свих њених чланова.Члан 6.


Идејни и теоријски основ деловања ПС-а јесу све ослободилачке и напредне људске мисли садржане у марксизму као хуманистичкој теорији људске и класне еманципације, отворене за достигнућа савремене науке и других прогресивних тековина човечанства, као и у другим напредним учењима.


Члан 7.


ПС се бори за слободу, правду и једнакост; социјалну сигурност и социјалну заштиту грађана; бесплатан општи систем здравствене заштите; бесплатно школовање на свим нивоима и систем старосних пензија.

ПС се бори за Републику Србију као самосталну и суверену државу; за националну равноправност; демократију; функционисање правне државе и слободу и права човека и грађанина на основама Устава.


Члан 8.


Одлуке у организацијама и органима ПС-а доносе се простом већином гласова.

Спровођење одлука Конгреса, Главног и Извршног одбора ПС-а обавезно је у целој организацији.

Право и обавеза је сваког члана ПС-а да затражи преиспитивање усвојених одлука и ставова са којима се не слаже или сматра да их треба променити, али је дужан да их спроводи док су на снази.

Рад ПС-а, његових чланова, организација и органа јаван је и подлеже друштвеној критици и заснива се на принципима колективног рада, одлучивања и одговорности.Горе наведени детаљи из статута Покрета Социјалиста говоре нешто о њима, говоре да су истински левичари и да се одлуке доносе по принципу "Народне Демократије". Општинске организације ПС-а су слободне да улазе у коалиције и решавају политичке проблеме на територији њихове општине без предтходног саветовања са централом исте партије. Шта Ви мислите о томе? Да ли је то још само једна лепа шаренада за наше очи или?

Jefto

Broj poruka : 9
Lokacija : temerin
Datum upisa : 30.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Pokret socijalista....

Počalji  lune taj Uto Mar 02, 2010 1:04 pm

moze da radi kako hoce, ali Pokret komunista...tako ih zovimo dok se ne ujedinimo, ne bi trebalo da na opstinskom nivou prave koalicije i saveze bez konsultacije sa *centralom*......nekim telom *konferencijom KP*. To je pitanje motiva ali i kadrovsko pitanje, pitanje licnih sposobnosti aktivista na terenu.. jednostavno mora da bude prisutan opsti interes i politika..*KPS*, ne bezati od *monolitne organizacije KPS.
avatar
lune
Komunista
Komunista

Broj poruka : 215
Datum upisa : 04.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Покрет социјалиста.

Počalji  Jefto taj Sre Mar 03, 2010 12:31 am

Зашто не би требало да праве коалиције на општинском нивоу без консултација централе? Њима то право даје њихов статут. и да не буде никаквих конфузија по мени је то решење боље и правичније. Људи из централе не познају подручје (општину, град) у коме се одбор налази, и немају никакво право да одлучују о томе, с' ким и како ће тај О.о. улазити у коалиције и споразуме, јер једноставно нису упознати са политичком климом у тој-м средини, месту, нит са жељама и убећељем граћана који живе у тој средини. Не?

Jefto

Broj poruka : 9
Lokacija : temerin
Datum upisa : 30.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Zbog harmonije...delovanja...

Počalji  lune taj Sre Mar 03, 2010 12:35 am

naravno, figurativno....tako je sve i pocelo, nize jedinice od federacije-republike su htele isto, sada i AP zele isto....*lokalni interes*, vuce na *sitnosopstvenicki interes*...itd. itd....*igranka bez prestanka*. Poslednja rec je naravno u *celiji drustva* opstini, uz asistenciju centrale !
avatar
lune
Komunista
Komunista

Broj poruka : 215
Datum upisa : 04.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Srpski... hm, nmmm

Počalji  lune taj Uto Apr 20, 2010 8:54 pm

Српски богаташи

Александар Вулин
Постоје богаташи који су свој новац зарадили, а постоје и они који су га набавили. Немачки капиталисти су затражили од владе да им због економске кризе повећа порез 5 процената и тако помогне оним без посла и новца. Немачки богаташи мисле да својој земљи дугују помоћ, а српски знају да држава дугује њима, и да то што им је допустила да приватизују фабрике, земљу, руднике, шуме није разлог да се одрекну ни дела свог богатства. Немачки богаташи знају да новац носи и одговорност, а српски су сигурни да је одговорност морална категорија, која потпада под кривични закон, не може се изразити у валути те зато нема ни вредност.
affraid
avatar
lune
Komunista
Komunista

Broj poruka : 215
Datum upisa : 04.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Покрет социјалиста.

Počalji  shandukovic taj Uto Dec 21, 2010 9:16 am

nije mi jasno kako neko ko sebe naziva komunistom moze da saradjuje sa Aleksandrom Vulinom,koji pak usko saradjuje sa strankama koje nemaju nikakve veze sa komunizmom.Ali zato i te kako imaju veze i sa kapitalizmom a pogotovo sa "kapitalom" koji ta partija dobija.Zamolio bih za bilo kakav odgovor,nisam clan ni jedne partije,a program ove mi se svidja kao prelazno resenje

shandukovic

Broj poruka : 1
Datum upisa : 21.12.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Odnos snaga, stajanje u mestu

Počalji  lune taj Uto Dec 21, 2010 12:44 pm

nalaze i neka druga razmisljanja. 20. godina komunisti traze sebe i svoje mesto u drzavi i drustvu. Nista nije kao pre. Danas, kada se desnica prekrstila u *levicu*, kada svojata nazive poput *socijalisticka internacionala* i slicno, mora se oformiti formacija istinske levice u namerama. Vulina vidim kao levicara, ne kao komunistu, i ako on tvrdi da je komunista. Cinjenica je da se bori protiv postojece vlasti, a nije sklon da budem kratak..* da pljuje komuniste*. Bedem je visok, pitanje vlasnistva na sredstvima za proizvodnju, pitanje finansiranja bilo cega je ustavom vezano *za pojedinca*, za *privatnika*...postojeca ne privatizovana preduzeca tavore i svesno propadaju, u njima sede *dezurni* mudzahedini vladajuce koalicije, uglavnom naplacuju kiriju ali nedaju *da krene*. Komunisti, moraju da profunkcionisu u *kapitalistickim uslovima*..ekonomskim prodorom na trzista, i neterba da se libe da *po zadatku udju u druge partije i deluju iz nutra*, komunisti, neclanovi kao ti mogu mnogo da urade...*obavestajne bubice*...da analiziraju, prihode i rashode stranaka..poslovne ekonomske kontakte. affraid
avatar
lune
Komunista
Komunista

Broj poruka : 215
Datum upisa : 04.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

*neka druga razmisljanja*...??

Počalji  lune taj Uto Dec 21, 2010 2:24 pm

su, da Komunisti ne zastupaju interese *proletarijata*, koji osim sebe i svoje radne snage nemaju nista. U, posleratnom razvoju Jugoslavije (ne ovom 1990-1996....1998-1990.godine, kontrarevolucionarnom izdajnickom)..relativno za kratko vreme, agrarnom reformom, reseno je pitanje...*bezemljasa*, uvedena je jedna nova kategorija..seljaka, poljoprivrednih radnika, koji su prehranjivali sebe i porodicu, osnivali porodice, a pojavljivali su se i *trzisni viskovi* za snabdevanje gradova i radnistva. Organizovanjme izgradnje, rekonstrukcijom pruga i puteva, elektrifikacijom i radnim akcijama, poput Zenice, Novog beograda, i mnogih drugih..od , sluganskog i neukog stanovnistva, dobili smo obukom i skolovanjem, radnicku i zanatsku klasu. Znaci, iz danasnjeg ugla gledanja, uporedjenjem *uslova i prakse nije isto*. Shvatiti to kao *dijalektiku*, sto i jeste cilj Komunista, od nekada opismenjavanja, osposobljavanja...uslo se 1968. godine u *CLUB* srednje razvijenih zemalja po svetskim i evropskim standardima, ili kako sam negde napisao..*isli smo bosi,pa smo nosili opanke, u ratu cokule, gojzerice, cizme,posle rata borovo patike, obuli simike,*...usli u svet, nesvrstane i sa svojom..*propalom komunistickom ekonomijom* ozbiljno konkurisali na nekom trzistu. Izvoz naoruzanja i vojne opreme SFRJ je *vukao u kasu*..oko dve milijarde dolara...itd, izvozili smo traktore, kombajne iz *od komunista opljackane srbije*..ozbiljno razvili *metalski kompleks*...itd, itd...znaci, *baza* ljudski i materijalni resurs je visoko drugaciji od polozaja 1945...1968. godine. Standard pojedinaca je skocio, novo doba, novi zahtevi..ali, desilo se u *rikverc*..na raspolozenju imamo *polutane*..*cekalice*..*dilere*...*svercere*...sveopsti pad morala, kurve u EU postadose priznata delatnost i *struka*..*radnica* u nemackoj ovih dana, skinula sa socijalne liste nezaposlenih radnika, odbila je poziv poslodavca koji ju je izabrao na *birou za nezaposlene* da radi kod njega u hotelu kao prostitutka...itd, itd. Zahvaljujuci rivatizaciji medija i morala uz njih.....to je sada *novi proletarijat*...........
avatar
lune
Komunista
Komunista

Broj poruka : 215
Datum upisa : 04.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Pa zar niko nema komentar

Počalji  lune taj Pet Dec 30, 2011 8:19 pm

na prethodni prilog..*svi u ilegali*, o cemu se radi...? zbog ovih landaranja i prepucavanja, ja nisam obnovio clanstvo u KP, prekinuto, ispisom iz SKS, kako ne bi kartoteka otisla u SPS, sto je verovatno i uradjeno, obzirom da mi sisu dali dokumenta koja sam licno trazio.
avatar
lune
Komunista
Komunista

Broj poruka : 215
Datum upisa : 04.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

*ideoloske* promene, kod Aleksandra Vulina i Vucelica...?

Počalji  lune taj Sub Dec 31, 2011 2:11 pm

zadnjih dana, imaju neke *primedbe*, na *Lenjinov* blindirani vagon, koji je prosao kroz nemacku teritoriju...??

http://www.dj-media.net/forumi/download/file.php?id=1040&t=1
avatar
lune
Komunista
Komunista

Broj poruka : 215
Datum upisa : 04.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Polazne osnove njihovog razmisljanja u *dosmanlijskom carstvu*

Počalji  lune taj Čet Jan 05, 2012 8:44 pm

Sva pomenuta i nepomenta imena iz tog *cluba*, sa izuzetkom Milosevica, su nosioci ideologije, londondkog popa i filozofa Maltusa.Prema tome, u tretiranju problema, pogotovo na izborima voditi racuna o nazivu stranke, ime dolazi iza stranke.

*Anticivilizacijsko tumacenje coveka, njegov rad, njegove umne sposobnosti. Kolevka je svakako robovlasnicki poredak u kome je cak zakonom bilo zabranjeno opismenjavati robove. Zlo nastaje kasnije u Engleskoj, rodonacelnik te filozofije bio je Londonski pop Maltus, covek monstrum koji u svojim *radovima* propagira likvidaciju ljudi, sprecavanje njihovog radjanja. Zamislite POPA i FILOZOFA..koji tvrdi da je to sve prirodno…da su jedni vlasnici svega, a drugi prirodno roblje. Od ovoga monstruma i potice teza o prenaseljenosti stanovnistva ! teza da kapitalisti i drzava nisu duzni da obezbede radna mesta, niti imaju ikakvih duznosti i obaveza prekomernog radjanja sirotinje. Zamislite POPA I FILOZOFA, koji preporucuje da se organizuje prostitucija, otvore javne kuce u kojima bi sirotinja zadovoljavala svoje seksualne potrebe a ne bi se razmnozavala..? To burzoasko ucenje mozete danas cuti i od skolovanih ljudi..to je resenje. Srbija je imala nesrecu da stranka DS bude nosilac devize popa Maltusa..*RADNIK NEMA PRAVO NA RAD*..vise puta izreceno iz usta ni manje ni vise nego iz usta doktora nauka Zorana Djindjica. Danas se u Srbiji sprovodi gore izneta *naucna doktrina*. Velike sile, izazivaju ratove u odredjenim regionima..tamo gde lociraju svoje interese, razaraju infrastrukturu kako bi *humanitarno ulozili svoj kapital*..i na taj nacin zavode u zemljizrtvi takozvanu NULTU EKONOMIJU..srusis gradis, obrnes kapital pa jovo nanovo. Zrtva tapka u mestu *nulta ekonomija*, obnavlja i krpi uz tesne kreditne obaveze a ne razvija se. Naravno usput pobiju izvesan deo stanovnistva (resavaju prenaseljenost)..i teraj dalje. To je burzoazija, to je burzoaska filozofija i burzoaska politicka ekonomija. Slebdenici monstruma Maltusa fasizoidnog popa i filozofa su medju nama u vladi i oko nje !*
avatar
lune
Komunista
Komunista

Broj poruka : 215
Datum upisa : 04.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Покрет социјалиста.

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu